S:Invisalign-şeffaf plak tekniği nedir?
C:Braket kullanmadan dişlerinizi düzeltmenin alternatif yoludur. Telsiz yapılan ortodontik tedavidir. Hastaya özel olarak üretilmiş, çıkartılabilir bir seri şeffaf aparey tedavisidir. Uygulanan teknikte ağız içerisinde teller veya braketler kullanılmaz. Hastanın rahatı için hastaya özel olarak üretilirler.

S: Invisalign tekniği-şeffaf plak nasıl çalışır?
C:3 boyutlu bilgisayar görüntüleme teknolojisini kullanarak tedavi planına göre hastaya özel olarak yapılmış şeffaf diş aparatlarının her bir seti yaklaşık olarak 2 hafta süresince kullanılır. Kullanılan apareyler sadece yemek ve diş fırçalamak dışında sürekli olarak kullanılırlar. Dişler her hafta kademeli olarak hareket ederler. Invisalign tedavisi yapan klinikte ortodontiste ortalama olarak 2-4 hafta bir kez kontrole gidilir. Ortalama tedavi süresi 6-15 aydır.

S: Invisalign tekniği-şeffaf plak gerçekten çalışır mı?
C:Evet. Doğru ve uygun vaka seçildiğinde ortodonti ve diş hekimliği kliniklerinde uygulanan invisalign yönteminin diş bozukluklarını düzeltmedeki etkinliği kanıtlanmıştır. Doğru endikasyonkonularak tedavi edilen on hastadan dokuzu yapılan tedaviyi son derece tatmin edici bulmuşlardır.

S:Tedavi ücreti ne kadardır?
C: Size özel olarak yapılan invisalign tedavi ücretini ancak doktorunuz belirleyebilir. Bu ücret ihtiyacınız olan tedavi şekline, tedavi süresine ve kullanılacak plak sayısına göre değişecektir. Genel olarak dışarıdan uygulanan tellerden daha pahalı, lingual tekniğe göre daha ekonomik olduğu söylenebilir.

S: Invisalign-Şeffaf plak tedavisinin dezavantajları nelerdir?
C: En önemli dezavantajı her vakada uygulanamamasıdır. Vaka seçimi doğru olduğunda başarılı sonuçlar elde edilebilir ve tel tedavisinin bir alternafi olarak değerlendirilebilir. Bir diğer dezavantaj kullanılan şeffaf plakların hasta tarafından takılıp çıkartılmasıdır. Söz konusu bu durum hasta açısından kulağa hoş gelse de şeffaf plaklar gün içerisinde yemek dışında sürekli kullanılmalıdır. Aksi takdirde zaten sınırlı olan tedavi edici kapasiteleri iyice azalacak ve ortodontik tedaviden istenilen sonuç alınmayacaktır. Invisalign-Şeffaf Plaklar Tekniği ile Nasıl Tedavi Olabileceğinizi Hakkında Kliniğimize Danışınız.