Invisalign-şeffaf plaklarla diş teli tedavisi, ortodontik tedavilerde gelinen son teknolojilerden birisidir. Invsalign, laboratuarda size özel hazırlanmış şeffaf plaklar ile dişlerinizi düzeltmek için uygulanan telsiz ortodontik tedavi yöntemidir. Invisalign’ın en önemli tercih edilme nedeni, dişlerinizin çapraşıklığını düzeltirken ortodontik tedavi gördüğünüzün belli olmamasıdır. Kısaca Invisalign- şeffaf plak tedavisi, ortodontik tedavi ihtiyacı olan hastaların braket kullanmadan istedikleri gülümsemeye kavuşmaları için geliştirilmiş sadece belirli vakalarda diş teline alternatif olabilecek bir tedavi tekniğidir.

Dişlerinizin düzelmesi sırasında braketler ve teller kullanılmadığından invisalign-şeffafbraket tedavisi hasta açısından oldukça rahattır. Kullanılan plaklarlar tedavi süresinde hasta tarafından takıp çıkartılabildiğinden, beslenme ve ağız bakımında herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

Invisalign Lingual Ortodontik Tedavi
Görünmez Kısmen Evet
Çıkartılabilir Evet Hayır
Ağız içerisinde tariş ve/veya rahatsızlık Evet Kısmen
Tedavi süresince normal fırçalama Evet Kısmen
Tedavi sırasında normal beslenme Evet Kısmen
Her vakaya kolay uygulanabilir Hayır Evet

Görünmez, Çıkartılabilir ve Rahat…

Vaka seçimi doğru yapıldığı takdirde Invisalign dünya çapında ortodonti alanında güvenilirliği kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. Invisalign kullanımı kolay ve sizin yoğun hayatınızı etkilemeyecek bir tedavi yöntemidir. Doktorunuza her iki haftada bir kez kontrole giderek yeni şeffaf apareyinizi alabilir, meydana gelen değişiklikleri izleyebilirsiniz. Kullanacağınız şeffaf diş aparatları çıkartılabildiğinden en sevdiğiniz yemekleri tedavi süresince yemeğe devam edebilir ve dişlerinizin bakımını daha rahat yapabilirsiniz.

Invisalign diş çapraşıklıklarının düzeltilmesinde kısmen görünmez bir çözüm olup, bu sayede tedavi sonunda olduğu gibi tedavi süresince de özgürce gülümsemeniz mümkün olacaktır. Invisalign yöntemi kullanacağınız bir seri şeffaf takıp çıkartılabilen apareyler ile dişlerinizi gözlerinizin önünde düzelecektir. Kullanılacak aygıtlar ortalama olarak 2-4 haftada bir kez değişecek ve dişlerinizi arzu ettiğiniz gülümsemeye doğru yavaş yavaş hareket edecektir.

INVISALIGN VAKA ÖRNEKLERİ

Braket kullanmadan dişleri düzeltmenin alternatif görünmez yolu!
Invisalign Örnek Vaka
Invisalign Örnek Vaka
Tanı: Alt-üst ön dişlerde çapraşıklık.
Tedavi: Invisaling,10 adet şeffaf aparey
Tedavi süresi: 11 ay

Invisalign Örnek Vaka
Tanı: Alt-üst dişlerde çapraşıklık.
Tedavi: Invisaling,16 adet şeffaf aparey
Tedavi süresi: 10 ay

Invisalign Örnek Vaka
Tanı: Üst ön dişlerde aralık.
Tedavi: Invisailng,8 adet şeffaf aparey
Tedavi süresi: 8 ay

Invisalign Örnek Vaka
Tanı: Alt ön dişlerde çapraşıklık.
Tedavi: Invisaling,10 adet şeffaf aparey
Tedavi süresi: 12 ay

Ancak Invisalign tedavisi tüm diş bozukluklarını düzeltmede etkili olamamaktadır. Yukarıda da ısrarla belirttiğimiz gibi Invisalign tedavisi sadece belli diş çarpıklıkları olan ortodontik vakalarda kullanılabilmektedir. Şeffaf plakları Lingual görünmeyen diş teli tedavisinin tamamlayıcısı olarak kullanmak kesin çözüme ulaşmak için daha etkili ve kesin bir yöntemdir.