Lingual ortodonti de diş teli ve braketleri dişlerin görünen dış yüzeyine değil, dişlerin arkasına dile bakan iç tarafına takılarak yapılan bir ortodontik tedavidir. Lingual diş teli tedavisinde dişlerinizin arkasına yapıştırılan lingual braketler sayesinde kimse tel tedavisi gördüğünüzü fark etmeden dişlerinizdeki düzelmeyi daha tedavi başından itibaren adım adım görebilirsiniz.

Ayrıca kullanılan lingual braketlerin boyut ve kalınlıklarının mini ve diş yüzeylerine tam adapte olmaları apareylere alışma döneminde konuşma zorluğu ve dilde rahatsızlığı minimuma indirir ve tedavi süresince maksimum konfor sağlar. Lingual ortodonti tedaviniz de 2 – 3 haftalık alışma süresinden sonra ağzınızdaki tellerin varlığını bile unutacaksınız.

Lingual braketler bilgisayar ortamında son teknoloji kullanılarak kişiye özel üretildiği için hata payı minimum olması yönünden tercih edilmelidir.

Ayrıca yapılan araştırmalar dişlerin arka yüzlerine yani iç tarafına uygulanan lingual braketlerin tükürük salgısını arttırmasından dolayı dış tarafa uygulanan tellere göre daha az çürüğe sebep olduğunu göstermektedir.