Çapraşık dişlerin tedavisinde yürütülen uygulamalar yıllar içinde önemli derecede gelişti ve zaman içinde hastalara daha kullanışlı imkânlar sunmaya başladı. Son on yılda estetik ortodonti alanında meydana gelen teknolojik gelişmeler, hastaların ihtiyaçları doğrultusunda, başkaları tarafından fark edilmeyecek şekilde tasarlanmış tedavi yöntemlerinin gelişmesine yol açtı. Böylelikle, günümüzde uygulanan lingual tedavi yöntemi hayata geçti.

Lingual tedavi yönteminde teller, dişlerin ön yüzüne değil de arka -yani dilden tarafa olan- yüzüne takılıyor. Böylelikle lingual yöntem, ağızda istenmeyen bir görünüme neden olan teller dişlerin arkasına saklandığından, tedavi süresince estetik kaygılar olmaksızın yaşantınıza özgürce devam edebilmenizi sağlıyor. Çapraşık diş tedavisi, lingual tedavi sayesinde, eskiden olduğu gibi dış görünüşünüzden ya da özgüveninizden feragat ederek gerçekleştireceğiniz bir tedavi olmaktan çok uzak!

Ayrıca lingual tedavi, yalnızca diş çapraşıklığının giderildiği bir yöntem olmakla kalmıyor. Kişinin yaşı, yüz yapısı, profili ve gülme hattı dikkate alınarak, kendi laboratuarımızda hastaya özel üretilen tel ve braketler kullanılıyor. Böylece, hastalarımızın yaşayabileceği sıkıntılar ve tedavi süresi asgariye indirilerek, hem tedaviye uyum kolaylığı, hem de günlük yaşantıda estetik konforun devamı sağlanıyor.

Hepimiz biliyoruz ki ağız rahatlığı olmadığı an, kişi sağlığından sosyal yaşantısına kadar her yönden olumsuz etkilenir. Lingual tedavi ile estetik kaygı taşımadan ortodontik tedavinizi sürdürmeniz artık çok kolay! Böylelikle dış görünüşünüzden ödün vermeden, hem sağlıklı ve estetik dişlere, hem de güvenli bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz.